MORTEN IMPONERTE I PARIS (2006)

Historiens første World Cup i Paris ble holdt helgen 8-9 april. Det var tydelig på arrangementet at dette var deres første store stevne. Tidsplanen var en vits og dommerne inkompetente og partiske (til fordel for franskmenn) så det var flaut.

Lørdagen begynte kl 09.30 med kvalifiseringer i åpen klasse og lagkamp. I åpen klasse vant Morten sine 3 første kamper. I mattefinalen møtte han verdens beste semicontaktutøver Jadi Tention. Dette ble en for tøff oppgave og kampen endte med tap. Tention var imidlertid så imponert over Morten at han like etter kampen inviterte ham til å komme til USA for å trene, samt å gå stevner.

I lagkamp stilte Morten for det engelske laget Swat Team. De vant sin første kamp lett, mens i kvartfinalen møtte de det franske landslaget. Dette var et lag de med letthet burde slått, men en slik partisk dømming finner ikke engang sted i Italia. Det er noe av det verste vi har vært med på.

Men sånn e livet. Vi trøstet oss med en pizza og en god natts søvn.

Søndagen er en dag som virkelig går inn i minnebøkene. Morten starter dagen med å delta i -79kg klassen. Her får han walkover i første kamp. I kvartfinalen slår han en ukjent franskmann med 10 poeng. I semifinalen slår han en utøver fra Kina (!) med 10 poeng, og i finalen venter verdensmesteren fra Italia Stella Neri. Det blir en utrolig spennende kamp. De to går jevnt helt til full tid. Det trengs et minutt ekstra for å kåre en vinner. Morten holder seg til oppgavene sine og drar i land seieren 12-10. Dette er andre gang på rad Morten slår Stella Neri, etter mange års tapskomplekser for denne sterke italieneren.

Deretter starter -74kg klassen. Dette er stevnets største klasse med en rekke klassefightere. Morten vinner sine to første kamper mot to ukjente franskmenn med 10-poengere. I semifinalen venter Jacey Cashman fra England. Han er europamester og en lei nøtt å knekke. Morten er utrolig disiplinert og klarer å bringe Cashman ut av stilen sin. Kampen er tett, men Morten er i medgang og vinner til slutt 11-9.

I finalen venter Chris Walker fra US All Star Team. Walker slår ut den sterke italieneren De Marco på vei til finalen og beviser at VM tittelen i IAKSA ikke var en tilfeldighet. Mot Morten derimot nytter det ikke å være verdensmester, getto superstar eller amerikaner. Morten følger oppgavene sine perfekt og amerikaneren blir satt på plass hver gang han prøver seg. En vanvittig prestasjon av Morten, som vinner finalen 17-12.

Vi kan ikke annet enn å glede oss til fortsettelsen smiler en fornøyd trener.

– Kim Waardal