VM – BUDAPEST – BRONSE TIL MILAD OG JOHAN

Bronsemedalje til Milad Henriksen (-63 kg) og Johan Hjelmervik (-69 kg).

De lovende utøverne i sin beste alder fra Bergen Kickboxing Klubb tar med seg hjem en høyt verdsatt bronsemedalje i fra det største Kickboxing VM gjennom tidene. 

Kickboxing er på verdensbasis en mye større idrett enn de norske tradisjonsrike idrettene som langrenn og alpint, men vi får langt mindre oppmerksomhet her hjemme i Norge.
At vi skal klare å produsere frem utøvere, år etter år, med det lille materialet vi har her hjemme er intet annet enn fantastisk !

Til dagens kamper;

Pointfighting:

Henriksen (-63 kg) er først ut i sin semifinale mot regjerende verdensmesteren Richard Veres fra Ungarn. En motstander av dette kaliberet, på hans hjemmebane er på en måte David mot Goliat, spesielt med tanke på at Henriksen først begynte å få resultat messig betaling for langvarig trening så sent som i oktober i år, hvor han hentet hjem sin første medaljer fra internasjonalt stevne, bronse fra Bristol Open.
Henriksen kommer fint i gang og de føler hverandre på tenna og de plukker litt poeng hver. Etter en jevn første runde hvor Henriksen henger bra med er likevel stillingen den av vi ligger under 2-4. Utover i kampen gjør en kombinasjon av Veres’ evner, marginer og goodwill fra dommere at Henriksen gradvis mister litt troen på at dette kan gå veien, hvilket det heller ikke gjør.
Til tross for et klart poeng tap viser Henriksen at han har tatt steget opp i den ypperste verdenseliten og det er intet mindre en et gigantisk steg fra en sulten og lovende utøver i sin beste alder.
Henriksen er umiddelbart skuffet over egen prestasjon, men det har han ingen grunn til. Sannsynligvis går det heller ikke lange tiden før han også selv skjønner at han har gjort et kjempe-VM.

Hjelmervik (-69 kg) er nestemann ut i sin seminfinale mot engelske Elijah Everill. Også han verdensmester – flere grener! Kampen starter med å føle på hverandre og før engelskmannen som forventet setter inn sine lyn-angrep som gir en 2-0 ledelse. På dette tidspunktet er det kritisk, og Hjelmervik viser mental styrke ved å holde forspranget begrenset. Vi ligger under 5-2 til pause. Det er fremdeles mulig. 2 runde er jevn og ender 3-1, slik at det nå står totalt 8-3 favør Everill før siste runde. Ingenting tyder på at det blir en enkel oppgave, men håpet lever. Å hente inn 5 poeng er fullt mulig, men Hjelmervik får dessverre ikke ut sitt maksimale potensial og siste runde ender 3-2 favør Everill. Det hele ender da med tap 11-6. Det er alltid bittert å tape, men her er det ingen tvil om at både Hjelmervik skal være meget fornøyd med sin prestasjon og VM-bronsemedalje her i Budapest. Han holder kontakten med mesteren hele tiden og viser dermed sitt nivå på mange måter.
Også Hjelmervik har dermed tatt sjumilssteget opp i verdenseliten i dette Verdensmesterskapet. Målrettet knallhard trening over mange år har omsider gitt resultater.

Vi kan dermed konkludere med at denne høsten har vært «the breaking point» for Pointfight-gutta fra Bergen Kickboxing Klubb, og vi ser med spenning frem til årene som kommer, både med tanke på guttas videre utvikling.

Igjen – vi gratulerer !

K-1 rules

Nzoyibuka gikk i dag ut i sin kvartfinale etter seier over Kosovo. Her møter han en noe høyere utøver fra Kroatia og de går begge hardt ut. Kroat’en setter de første poengene men Nzoyibuka henter seg fint inn igjen. Kampen er jevn og Rodrigue får inn noen gode slag, men dommerne ser ut til å gi flest poeng til motstanderen. Mulig det er low-kick’ene som til stadighet settes inn fra hans side. Uansett er det godt å se at Rodrigue endelig får ut mer av sitt potensial. Politimannen fra Bergen har gjennom to profesjonelle tittelkamper gått på tap mot svenske Kaya, hvor den siste var best. Likevel klarte ikke Rodrigue å hente ut sitt maks i noen av de kampene. Her mot Kroatia ser vi at han er mer avslappet i stilen og får dermed finere og hardere teknikker. Han varierer fint og kriger til slutt, men dessverre Taper han med knappest mulig margin på poeng.

Det ender derfor med kvartfinaleplass for Rodrigue Nzoyibuka og Milton Gallareta til tross for gode prestasjoner.

Oppsummert ender vi med 2 bronsemedaljer på 4 utøvere i prestisjetunge grener og klasser med høyt nivå.
Vi må si oss fornøyd til tross for at det med små marginer fort kunne blitt enda bedre. I tillegg vet vi at vår Landslagsutøver Monica Engeset har vært en stabil medaljer-sanker i mange år. Hun knakk dessverre et ribbein i oppkjøringen og kunne derfor ikke delta. Men – som dere ser på noen av bildene kom hun ned for å joine gjengen !

Nå er det å senke skuldrene litt, evaluere og bygge seg opp til neste sesong hvor vi skal arrangere NM i den fasjonable konferansesalen på nye hotell Scandic Flesland Airport 17.mars 2018.
Her kommer alle Norges profilerte utøvere, og NM vil avsluttes med et finaleshow lørdag kveld i rette settingen med gode kamper, lys og musikk !

Til slutt en stor takk til det norske landslagsteamet som gjør sitt for at alle utøverne skal ha de beste forutsetninger med samlinger, stevner, og under selve mesterskapet. Vi vil utrette en spesiell takk til våre italienske venner og landslagstrenere Gianpaolo Calajo og Emanuelle Bozzalani som har tilført Magnus, Johan, det norske Point landslaget og det norske Pointmiljøet forøvrig både inspirasjon og kunnskap av stor verdi. Vi er dere en stor takk skyldig ! Grazie mille !

Litt bilder fra VM 2017:

 

Milad har akkurat sikret seg avansement til semifinalen og dermed bronsemedalje. Her sammen med Emmanuelle Bozzalani og Gianpaolo Calajo, henholdsvis assisterende landslagstrener og landslagstrener for Point laget.

Rodrigue vinner første kamp og kan fortjent få sin arm løftet. En god følelse.

Johan vinner sin andre kamp ved å slå Tyrkia i en helt jevn og spennende kamp og sikrer dermed avansement til semifinalen og bronsemedalje.

Milton i kamp mot en høy utøver fra Kazakhstan. Dessverre finner han aldri helt ut av det her og ryker på et kjedelig tap i kvartfinalen. En skuffelse for Milton selv og resten av teamet, men sånn er det bare.

Bozzalani og Gianpaolo smiler om kapp med en kjempefornøyd

Milad i action i sin semifinale mot Richard Veres. Ungareren ble Verdensmester 2017.

Johan i action i sin semifinale mot Elijah Everill. Engelskmannen ble Verdensmester 2017.

Rodrigue in action.

Happy Milad

Milad, Johan, Monica og Rodrigue – part of a happy and strong family – Bergen Kickboxing Klubb

 

 

 

Happy Family – sammen med stortalentet Tirill Nanett Bjørnestad Næss.