VERDENSMESTERE TILBAKE I RINGEN

En trener ut – to inn. Og – det er ikke hvem som helst!
De tidligere Verdensmesterne Bård Trones og Daniel Nordås er tilbake for fullt, denne gang som hovedtrenere for klubbens Eliteutøvere i ringsport. Se hva BT skriver.

Trones vil ha egoister med ordentlig disiplin

 

Verdensmester Bård Trones (50) bruker mesteparten av fritiden på å skape nye kickboksingstjerner.

 

KIM BØYUM

  1. april 2017 11:03

 

– Etter noen år litt i bakgrunnen, er du tilbake som trener for satsingsgruppen til Bergen Kickboxingklubb. Hvorfor?

– Hovedtrener Felipe Valdez valgte å gå til Fana. Derfor har jeg trommet sammen noen fra den gamle garden i Bergen Kickboxingklubb. Sammen med Daniel Nordås har jeg ansvar for en satsingsgruppe med rundt 15 utøvere. Jeg har hele tiden vært i kulissene, selv om jeg har hatt noen år der jeg ikke har vært hovedtrener. Det har vært greit med et lite avbrekk, men nå går jeg inn igjen for fullt. Jeg kjenner at jeg er sugen på det.

Hvor mye tid bruker du på dette?

– Det blir noe hver dag. Her er ingen penger involvert, det er helt frivillig.

– Stiller du strenge krav til dem som er med?

– Absolutt. De må følge både fellestreninger og gjøre den store jobben utenom med egentrening. For å bli en god kickbokser må du ha skikkelig treningsdisiplin. Og så må du være en god egoist, i positiv forstand. Selv om vi er et team, tenker hver og en på seg selv og er ute etter individuelle resultater.

– Hvorfor er det viktig med en egen satsing som dette?

– Vi må følge opp dem som virkelig brenner for sporten, og har satt seg store mål. Hvis de ikke har de rette folkene rundt seg, blir det vanskelig. Både Daniel og jeg har kompetansen og tyngden som skal til. Så har vi Eirik Gundersen som sportssjef. Det er vi tre som driver dette nå.

– Trener du fortsatt mye selv?

– Nei. Jeg er blitt en mosjonist. Når du har trent såpass hardt over så mange år, må jeg være litt snill med meg selv og kroppen. Men jeg kommer nok til å svette litt mer nå når jeg skal på daglige treninger igjen.

– Savner du tiden som topputøver?

– Ja. Det er det som gjør at jeg fremdeles henger med. Nå handler det om å se mestring og glede hos andre. Å være med på å bygge og skape noe.

 

Les hva Daniel Nordås tenker om sitt comeback i klubben. 

Daniel Nordås har lang fartstid innen kampsport, og har vært i klubben siden 1992. I løpet av årene har han opparbeidet seg en enorm erfaringsbasert kompetanse. Etter at han la opp for noen år siden har han hele tiden vært i kulissene, men ikke direkte involvert i klubbens arbeide i stor grad. Han har ikke lagt skjul på at han en sterk dragning mot å hjelpe utøvere som virkelig vil. Det er også derfor han har vært endel av støtte apparatet til MMA proff Alexander Jacobsen, som også har deltatt for klubben som en del av sin egen utvikling.
– Alex er dedikert. Han vil. Han leker ikke butikk. For min del, med 2 små barn, frue og begge i jobb så er tid en mangelvare. Jeg er ikke villig til å stjele fra familiens tid til utøvere som bare er med for halv maskin. Sett utenfra så har ikke organiseringen i klubbens «eliteparti» vært bra. Nå røsker vi opp og lager en gruppe for de dedikerte. Der er jeg motivert for å gi av meg selv.
– Det krever enormt mye å nå toppen. Uten en egen indre motivasjon vil man ikke lykkes. Man må ha så sterkt ønske om å lykkes at man er villig til å ofre mye. Både Bård, Eirik og jeg anser det som særdeles viktig å lære utøverne opp til å ta å et selvstendig ansvar for egentrening. Man står dønn alene i ringen. Det å gjennomføre egentreninger der man på helt selvstendig vis sliter seg igjennom, gir deg evnen til å stole på deg selv. Den gode gamle Rocky Balboa filosofien.

 

– På fellestreningene trenger de god oppfølging. Da nytter det ikke å ha for mange på en og samme tid man skal følge opp. Jeg har troen på det vi gjør nå!

 

Les mer om Daniel her …

 

 

 

Les hva nestleder Eirik Gundersen tenker om det som har skjedd

Vår tiltrodde hovedtrener valgte å forlate klubben. Vi kunne ikke annet enn å ta det til etterretning og mobilisere.
Dagens BT får tydelig frem at vi nå ønsker å lage en mer markert gruppe for et knippe utvalgte utøvere, for på den måten gi bedre oppfølgning til de beste. De som vil mest. De som har potensial. De som er villig til å gi det som skal til for å nå toppen.
Men vil vi understreke at en tydeligere satsing av elite gruppen også vil komme nivåene under tilgode. Egne instruktører vil dele av sin kunnskap for å veilede de som er på vei mot toppen, samtidig som mosjonist utøvere blir både svett, sliten og føler mestring.

Mens Fana jublet satt vi med hakeslepp. For det kom som et sjokk og en total overraskelse at hovedtreneren hadde bestemt seg for å forlate oss. Vi skal ikke legge skjul på at det skar i hjertet når han leverte oss budskapet. Vi har gitt Felipe stor tillit og han har fått lov til å styre sin del av klubben veldig fritt. Sterke lojalitetsbånd ble knyttet og han har vært i den innerste kjernen.

Det er dermed med blandede følelser vi ser på det som nå har skjedd den siste uken. På den ene siden er vi veldig takknemlig for alt Felipe har gjort for klubben, på den annen side er vi skuffet over evnen eller viljen til å løse de utfordringene som til stadighet kommer.

Etter at sjokket nå har lagt seg litt, innser vi at dette – selv om det var vondt – kanskje var det beste, tross alt.

Vi sitter med en god følelse og troen på at vi skal klare å rydde opp i situasjonen vi nå er satt i. Vi er fast bestemt for å mobilisere. Til beste for utøvere, klubben, forbundet og sporten.

Vi ønsker Bård Trones og Daniel Nordås velkommen inn i ringen igjen. Sammen skal vi få dette til.

Videre skal vi jobbe med rekruttering av dyktige mennesker som kan styrke vår organisasjon.

Vi skal bli bedre, større og sterkere, og vi begynner NÅ !

VI GIR OSS ALDRI ?