EUROPAMESTERSKAPET 2016

em2016-02-bergen-kbk-milton-johan-milad-felipe

 

Vi gratulerer alle ferske norske Europamestre ( Thea Næss, Birgit Øksnes og Kristin Vollstad) samt andre medaljevinnere. Vi takker deltagere og coacher som var en del av et team som gjorde fantastiske prestasjoner under EM i Hellas. Det norske landslaget tok hele 3 gull, 2 sølv og 3 bronsemedaljer og ble nest beste fullkontaktnasjon etter Russland.

 

Dag 1

Johan Hjelmervik (-69 kg pointfighting) møtte idag Dereece Williams fra Storbritannia i 8-delsfinalen. Han gikk en meget spennende kamp mot junior verdensmesteren men tapte 6-9. Det var jevnt fra begynnelsen til slutt men i slutten av 3. runde fikk briten en ledelse. Vi som så Johan i dag så noe av det beste han har prestert i 2016 og det er så små marginer i denne sporten. Desverre gikk det ikke Johans vei i dag men han kommer sterkere tilbake.

 

Dag 2

Først ut fra Bergen var Milad Henriksen (-63 pointfighting) som møtte en svært god tysker i kvartfinalen. Tapte 13-16 i en svært jevn og underholdende kamp der Milad viste seg fra sin beste side og gjorde en meget god kamp. Milad leder før 3. runde men blir tatt igjen sakte men sikkert av tyskeren som er storfavoritt til å vinne -63 kg klassen.

«De to første rundene jeg gikk i dag var det beste jeg har gått noen sinne. Jeg fightet utrolig smart og hadde en 11-7 ledelse. I begynnelsen av 3. runde fikk jeg på kort tid noen poeng mot meg, som gjorde at jeg mistet hodet helt. Etter det klarte jeg ikke å nullstille og starte på nytt. Veldig fornøyd med kampen min» forteller Milad Henriksen.

Vår unge utøver viser at han har tatt steget opp og det blir spennende å se fremover Milad fremover!
Milton Galarreta (fullkontakt -63,5 kg) møter sølvvinner fra VM 2015 i kvartfinalen, russiske Alexander Popov. Det er en meget jevn kamp der Milton leder før 3. runde. Han treffer knallhardt med venstre hook opptill flere ganger og med sin uortodokse stil gjør han det svært vanskelig for russeren å finne avstanden. Kampen tok mye krefter ut av Milton som kjempet hardt under hele kampen og taper tilslutt 0-3. Ett minuspoeng og sliten Milton i 3. runde gjør at EM-eventyret er over for denne gang. Det er små detaljer som det må jobbes med over tid som er svært viktig i denne jevne klassen som blir bedre og bedre for hvert år. Popov er nå storfavoritt under EM. Milton kommer sterkere tilbake og har store ambisjoner for VM neste år i Ungarn.

Fra landslagstrener:
«Milton har en tøff trekning og får en motstander som er ett hode høyere og dertil større rekkevidde på armer og bein. Milton er fryktløs i måten å møte motstanderen på. Han henger på som en Terrier og gir seg ikke. Alle tre rundene igjennom så viser Milton en utrolig vilje. Det holder desverre ikke og det blir russisk seier.»